כריך לבית הספר-למה הוא כה חשוב לילד בהפסקת עשר?
בתוקף עיסוקי כשאני מגיעה לבתים של משפחות לבשל ארוחות טעימות ובריאות,אני מגיעה לא פעם עוד לפני שהילדים הולכים לבית הספר.
ואז,שומעת אני ויכוחים מה לתת לילד לאכול בהפסקה האוכל.הילדים רוצים א ואמא רוצה ב ולבסוף האם ניכנעת לילד ולא פעם אני רואה שהיא מכניסה לתיק האוכל כריכים ממש ממש לא בריאים.
אז מה שאני אכתוב כאן זה על שעתו היפה של הכריך בהפסקת עשר,וכך גם ארוחת הבוקר שנאכלת בחיפזון בבוקר.
יש כריך-ויש כריך!
והנה מה שצריך כדי להכין כריך לבית הספר.כריך בריא עשוי מקמח מלא,אפשר לתת לחמניה,פיתה או בייגל,ולחם.למרוח באחד מהממרחים הבאים- חומוס בייתי,טחינה מלאה ביתית,אבוקדו,גבינת מוצרלה,ואם רוצים לתת לילד כריך מתוק--אז לא חלילה את ממרח השוקולד ה"שחר" או דומיו..אלא ממרח חרובים ללא תוספת סוכר,ואם הילד אוהב ריבה אז גם ריבה ללא תוספת סוכר וללא תוספת ממתיקים מלאכותיים.
אפשר למרוח את הכריך בחמאת בוטנים איכותית,ממרח אגוזים,ממרח שקדים(שקדייה)או ממרח שוקולד אורגני שמכיל רכיביםמזינים וטובים.
במקום פיצה---הכנת הכריך לא דורשת זמן רב.אפשר להכניס אותו לקטגוריית פאסט -פוד מבלי לשייך אותו לגאנק -פוד.
בימינו כשהילד אוכל ארוחת צהרים בצהרון ולארוחת ערב הוא מקבל פיצה מהמקפיא יוצא שאפילו כריך הדורש רק כמה דקות של הכנה נחשב כמשהו מסובך.אם הילד יודע שבארוחת הערב הוא יקבל מלווח או בורקס-ואם הוא מקבל כסף לקניית אוכל בהפסקה-אין סיכוי שהוא יסכים לאכול כריך.
גם אנחנו המבוגרים מעדיפים עוגת שוקולד על פני סלט ירקות.
לכן ראשית ,על ההורים להיות "סגורים עם עצמם",כך שלא משנה מה תהיה התוצאה- פאסט פוד אינו אופציה.ניתן גם להגדיר ימים מסויימים בשנה שבהם מקבלים פאסט פוד-למשל בכל תחילת חודש.
כדי למנוע מילד לאכול את הגאנק של חברו ולהשאיר את הכריך בילקוט,חשוב להסביר לו על הנזקים שייגרמו לו מאכילת פאסט פוד,ואת התועלת שתצמח לו מאכילת כריך מזין.,רק כך הוא ישתף פעולה.
כדאי לומר לו שהמלווח עשוי מקמח לבן,אך גרוע מכך הוא מכיל מרגרינה המורכבת משמן סויה שהופק בכבישה חמה.זאת אומרת שחיממו אותו,ובכך הרסו לו את חומצות השומן הטובות.
כשממהרים בבוקר-- - אפשר בהחלט להכין כריך בערב ולשמור אותו במקרר עד הבוקר.אין שום פגיעה בערכים התזונתים,כיוון שממילא גם הלחם וגם הממרחים שמורים במקרר.רק הירק שנמצא בתוך הכריך(מוטב שכל כריך יכיל גם ירק) נפגע,שכן חיתוך הירק בסכין פוגע בתכולת הויטמינים שבו.
הפיתרון יכול להיות בדמות עלה של חסה.תולשים ביד עלה אחד של חסה,שוטפים,סוחטים היטב ומניחים בכריך.
בנוסף ניתן לחסוך זמן הכנה בכך שמסכמים מראש עם הילד מה יהיה מרוח בכריך.
ניתן להכין טבלה שבועית ולתלות על המקרר.הטבלה מחייבת את ההורה ואת הילד ובכל יום יודעים מה להכין.
בקיצור...שעתו היפה של הכריך המושלם ..לא לזלזל בו ולהשתדל לא להיכנס לויכוחים בבוקר מה לתת לילד לבית הספר או לגן.
להימנע לתת חטיפים..כי הם סותמים לילד את התיאבון וזה על חשבון הכריך הבריא.
ולא לשכוח לתת לילד שתיה ופרי
ממני
איריס
www.iris-superwomen.co.il